PC’de Basit Oyun Videoları Nasıl Kaydedilir?

Bilgisayarda oyun oynarken bazen video çekmeniz gerekiyor. Geçilemeyen bir bölümün nasıl geçildiğini göstermek için video çekmek isteyebilirsiniz, veya yeni çıkan bir oyunu oynayıp tanıtımını yapmak isteyebilirsiniz. Bunun dışında farklı sebeplerden dolayı video çekmeniz gerekebilir. İşte bu videoları çekmek için ne yapacaksınız, hangi programları kullanacaksınız, onu anlatacağım.


PC’de Basit Oyun Videoları Nasıl Kaydedilir?

Bu işlemi yapmak için birçok yazılım bulunmakla beraber bize işlevsel olanlar gerekiyor. Örneğin en tanınmışlardan Fraps’ı kullananlar bilirler ki program hiç işlevsel değil. Çünkü kaydettiği videolar kısa da olsa oldukça büyük boyutlarda video kaydediyor. Bu videoyu saklamak ya da internete yüklemek büyük sıkıntı oluyor. Bu sebepten dolayı sonradan ekstradan program kullanarak video boyutunu küçültmek zorunda kalabilirsiniz. İşte bizi bu şekilde uğraştırmayacak bir yazılım lazım. Bu şekilde bir yazılım bulduk ve onu size tavsiye edeceğiz.

Dxtory adlı yazılım başta ayar yapıldığı zaman o şekilde kayıt yapmaya devam ediyor. Hangi kaliteye ayarladıysanız o kalitede kaydediyor. Bu şekilde olunca da sonradan video boyutuyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Yazılımı denemek için bu bağlantıdan faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder