Wİ-Fİ Hızı Neden Yavaşlar?

Günümüzde neredeyse tüm evlerde bulunan Wİ-Fİ kablosuz internet hizmetinizi kullanırken internetinizin yavaşladığını hissediyor musunuz? Bunu hemen hemen tüm internet kullanıcıları yaşamıştır. Peki, neden bu hız düşüşü yaşanır?

Wİ-Fİ Hızı Neden Yavaşlar?

Hız düşüşü yaşamanıza sebep olan birkaç maddeden bahsedeceğiz.
Modemi düzgün bir yere yerleştirin. Sinyal yayan modemler eğer kalın duvarların arkasında veya eşyaların arkasında kalırsa yaydığı sinyaller de cihazlarımıza daha az ulaşacaktır. Bu nedenle modemi açık alanlara koymalıyız. En çok interneti nerede kullanıyorsak oraya yerleştirmeliyiz.
Evinizdeki diğer teknolojik cihazların yaydığı frekansları takip edin. Bu frekanslar modem frekanslarıyla karışırsa modemden gelen internet sinyallerinde yavaşlama olacaktır. Bu nedenle yine modemi doğru konumlandırmamız gerekiyor.
Diğer modemlerden gelen Wİ-Fİ sinyallerine de dikkat edin. Komşularınızda da modem varsa ve onlardan da Wİ-Fİ sinyalleri geliyorsa sizin sinyallerinizi kesebilir. Bu da internete yavaş girmenize neden olacaktır.
Aynı modem üzerinden birçok kişi internete giriyorsa internet hızınız yine düşecektir. Bu nedenle birçok kişi internete bağlandığı zaman modeminize sinirlenmeyin. Modemi kullanan kişi sayısını kısıtlayın sorununuz çözülecektir.
Wİ-Fİ sinyallerinizde ve internet hızınızda problem yaşıyorsanız bu çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder